Cert e că ceea ce faci însumează, într-un fel, imaginea pe care o ai tu și pe care vrei să o arăți altora despre Dumnezeul tău! 

Și nu uita că istoria a făcut multe victime! Oamenii au ucis, din cauza credinței, având libertatea în credință, în numele virtuților, nereflectând la ce cred, excluzând orice tip de rațiune. Proștii nu cred, nu au cum gusta raiul, din moment ce nu cred nici măcar în procesul conștiinței, a unei reflecții personale. Eliminând orice cale de a încerca să te evaluezi, să vezi unde te afli, nu poți ajunge la credință, care culmea asta cere. Fără o mistuire interioară, nu te poți poziționa în afara ta, pentru a-ți deveni ție însuți obiect de studiu. Vei rămâne încorsetat în tine și vei evalua pe alții. Și când vei crede suficient, vei scoate sabia și vei alinia umanitatea la jignitoarea ta măsură de utilizare a rațiunii.

De ce? Proștii nici măcar nu cred că nu cred. De regulă, se situează deasupra credinței, dincolo de ea. Credința sau ființa umană cere o reflecție o îngenunchere, recunoaștere a neputinței propriei salvări, a limitei umane. Or, să ajungi să crezi îți trebuie umilința de a cere ajutor. Credința e o formă prin care ceri ajutor. Credința are nevoie de rațiune, nu poate fi definită prin prostie, indiferență față de tine și semenul tău. Cumva și aria credinței cere aportul tău de a crede, dacă nu îl ai, cere umilința de a o cere și, pentru asta, ai nevoie de altceva, numai de prostie nu.

Oricum, vei avea o religie, un dumnezeu și te vei închina mereu. Rămâne să vezi și să aliniezi cui și cum vrei să te închini. Dacă Îl definești greșit pe Dumnezeu, atunci vei fi în eroare continuă! Cum arată Dumnezeu? Are chipul reacțiilor, comportamentelor, cuvintelor, faptelor, credinței tale! În fiecare zi, fiecare își prezintă Dumnezeul. Cum arată al tău? Celui care te închini… Ca tine? Altfel?

 

Cert e că ceea ce faci însumează, într-un fel, imaginea pe care o ai tu și pe care vrei să o arăți altora despre Dumnezeul tău! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: